18
Οκτ

Σήμερα Τρίτη 18/10/22, συναντήθηκα στην Σεούλ, πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, με τον Υπουργό Άμυνας της Νότιας Κορέας Lee Jonk -Sup στο πλαίσιο της υποεπιτροπής για τις εταιρικές σχέσεις του ΝΑΤΟ της πολιτικής επιτροπής του ΚΣ του ΝΑΤΟ της οποίας είμαι μέλος και θα πραγματοποιήσει εδώ τις εργασίες της απο σήμερα έως την Κυριακή 23/10/2022.

📌 Του θύμησα τη συμμετοχή του Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδας (ΕΚΣΕ) και του 13ου Ελληνικού Σμήνους στις επιχειρήσεις του ΟΗΕ στον πόλεμο της Κορέας από το 1950 μέχρι το 1955, όπου 186 άνδρες έχασαν τη ζωή τους.

➡️ Του ζήτησα να αναλύσει περισσότερο μια πλευρά που φωτίζει ένα κοινό χαρακτηριστικό των δύο χωρών μας· κι εμείς όπως και η Ν. Κορέα διάγουμε τον βίο μας, μόνιμα κι όχι συγκυριακά στο πλάι μιας γραμμής εχθρότητας και πολεμικής απειλής.

Ωστόσο στην περίπτωση της Κορέας συντελέστηκε παράλληλα ένα οικονομικό θαύμα που όχι μόνο δεν εμποδίστηκε αλλά ίσως και να προήχθη αναπτυξιακά από την στρατιωτική προσπάθεια.

➡️ Αν αληθεύει η παρατήρηση μου αυτή θα ήθελα να ακούσω από ποιες αρχές οδηγήθηκε αυτή η συμπόρευση, πως υπηρετήθηκε, τι προτεραιότητες ανέδειξε κι από τι στάδια πέρασε.

Βρείτε μας στα social media