27
Σεπ

🔸 Η Γιορτή του πράσινου μήλου όπως και άλλες παρόμοιες γιορτές που γίνονται για το ακτινίδιο, το ροδάκινο, το κεράσι αποτελούν μοναδικές παραδοσιακές αγροτουριστικές εκδηλώσεις με σταθερή αξία.

Αυτές οι τοπικές γιορτές είναι πολύ σημαντικές.

Επαναφέρουν μνήμες, φέρνουν κοντά τους παραγωγούς με τους καταναλωτές, προσελκύουν τουρίστες και ενισχύουν την τοπική επιχειρηματικότητα.

✔️ Το μήλο είναι από τα σημαντικότερα φρούτα της Μακεδονίας μας. Είναι το φρούτο που θα κυριαρχήσει από εδώ και στο εξής μέχρι σχεδόν και το επόμενο καλοκαίρι.

⚠️ Βέβαια η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το μήλο.

Ένα σημαντικό ζήτημα είναι αυτό των εμποδίων εξαγωγής στην Αίγυπτο μια περιοχή που φάνηκε ότι έχει αντικαταστήσει εν μέρει το κλείσιμο της ρωσικής αγοράς.

Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει και αυτή δημοσιονομικά προβλήματα και το ΔΝΤ που έσπευσε να βοηθήσει, έδωσε εντολή να περιοριστεί η εξαγωγή συναλλάγματος.

📌 Αυτό όμως έφερε προβλήματα στις εξαγωγές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων με αρχή τα μήλα και έπεται συνέχεια με άλλα φρούτα όπως τα ακτινίδια κλπ.

🗣 Από την πλευρά μου έχω ζητήσει από τους Υπουργούς τόσο των Εξωτερικών όσο και του Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να διερευνήσουν όλη αυτή την κατάσταση τόσο στις Βρυξέλλες όσο και με διμερείς επαφές με την Αίγυπτο.

Ελπίζουμε όλοι, να αρθούν αυτά τα εμπόδια και οι εξαγωγές των μήλων αλλά κα των άλλων ελληνικών αγροτικών προϊόντων να εξελιχθεί ομαλά.

Είμαι εδώ, δίπλα σας και θα πιέζω για λύσεις στα προβλήματά σας.

🟢 Εύχομαι να συνεχίσετε αυτή τη σημαντική προσπάθεια που στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, και αναδεικνύει τη γαστρονομική ιστορία του τόπου μας.

Βρείτε μας στα social media