01
Μάι

Η σημερινή μέρα, εκτός από ημέρα υψηλού συμβολισμού, είναι ημέρα μνήμης, διεκδίκησης και εφαλτήριο αγώνα. Πριν από 136 χρόνια οι εργάτες πλημμύρισαν τους δρόμους του Σικάγου και απαίτησαν τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Ανθρώπινα ωράρια, δίκαιες αμοιβές, αξιοπρέπεια στους χώρους εργασίας. Για να έρθουμε στο σήμερα και την ελληνική πραγματικότητα, βέβαια, φαίνεται πως για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα αυτονόητα είναι δυσνόητα και απεχθή.

Το σύνθημα «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ψυχαγωγία!» που τότε αντηχούσε στην πόλη, έχει γίνει «10 ώρες δουλειά, καθόλου ξεκούραση και 24 ώρες αγωνία». Αγωνία για την επιβίωση, για την αξιοπρέπεια, για την ίδια τη ζωή.

Είναι χρέος δικό μας να δώσουμε ξανά χώρο στα αυτονόητα για να πετύχουμε αυτά που θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε πως είναι αδιανόητα.Με τους αγώνες μας, με τις φωνές μας, αλλά και με όχημα την επόμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Για να αυξήσουμε τους μισθούς, για να καταργήσουμε τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη.Για να επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις, για να επανιδρύσουμε τον ΣΕΠΕ και να διαμορφώσουμε ένα πλέγμα προστασίας από την αυθαιρεσία για όλους τους εργαζόμενους.

Για να αποκτήσουν όλοι και όλες τη δυνατότητα, όχι μόνο να επιβιώνουν, αλλά να ζουν και να ευτυχούν. Για αυτά αγωνιζόμαστε και για αυτά πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε συλλογικά, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Καλούς μας αγώνες!

Βρείτε μας στα social media