21
Σεπ
Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ: https://fb.watch/8qCuw9F6Tk/

🎭 «Έπεσαν οι μάσκες» στην Βουλή κατά την συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Χθες, Δευτέρα 20/9/21, συζητήθηκε στην Βουλή η Επίκαιρη Ερώτησή μου με θέμα την ένταξη της κατασκευής του Φράγματος του Αλμωπαίου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

➡️ Αφορμή για την κατάθεση αυτής της ερώτησης υπήρξε το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καρασμάνης την 11η Ιουνίου του 2021 με τίτλο «Οριστική Ένταξη του Φράγματος Αλμωπαίιου στο Ταμείο Ανάκαμψης- Δικαίωση του Βουλευτή», το οποίο δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο και στο οποίο έκανε λόγο για οριστική ένταξη της κατασκευής του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η πληροφορία αυτή, όμως, δεν επιβεβαιώνονταν από πουθενά, καθώς, τόσο οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης όσο και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών στις οποίες απευθύνθηκα αναζητώντας την απόφαση για την ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης, δήλωναν παντελή άγνοια για το θέμα.Παρά τις φωτογραφίες και τα πανηγυρικά δελτία τύπου και μάλιστα με ψευδείς πηχυαίους τίτλους όπως «Δικαίωση!-Μπαίνει το Φράγμα Αλμωπαίου στο Ταμείο Ανάκαμψης» και το μυθικό –φαντασιόπληκτο περιεχόμενο που είναι αποκύημα της φαντασίας του κυρίου Καρασμάνη και μόνο περί προκήρυξης των μελετών επί Νέας Δημοκρατίας από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα του κυρίου Σκυλακάκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός προς τον οποίο είχα απευθύνει της Επίκαιρη Ερώτηση μου απάντησε ότι είναι αναρμόδιος να απαντήσει.

⁉️ Μια ολόκληρη τοπική κοινωνία που περιμένει να μάθει τι γίνεται με το έργο.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Στύλιος, κάνοντας αόριστες αναφορές στο ιστορικό του έργου, κράτησε αποστάσεις από τις ανακοινώσεις των τοπικών βουλευτών της ΝΔ, λέγοντας επί λέξη «δεν θέλω να σχολιάσω τι λένε οι τοπικοί βουλευτές για το έργο», δεν επιβεβαίωσε την ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι για ένα τέτοιο μεγάλο έργο απαιτείται πολύς χρόνος (χωρίς να τον προσδιορίζει) για την ολοκλήρωση των μελετών. Περιορίστηκε μόνο να πει ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου.Στην Κυβέρνηση αγνοεί η «δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους».Άλλο «το έργο εντάχθηκε οριστικά στο Ταμείο Ανάκαμψης» και άλλο «θα το παρακολουθούμε και θα σας ενημερώσουμε».

❓Εδώ παραμένουν ακόμη ερωτήματα αναπάντητα:

➢ Έχουν ολοκληρωθεί οι προαπαιτούμενες μελέτες;

➢ Έχει δημοπρατηθεί το έργο;➢ Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για τον τεχνικό σύμβουλο που θα αναλάβει το έργο;

Η κατασκευή του φράγματος και η δημιουργία του ταμιευτήρα είναι πολύ σημαντική από περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική άποψη. Θα εξυπηρετήσει την ορθολογική διαχείριση του υδατικού δυναμικού της περιοχής στηρίζοντας όλη τη διαδικασία της αγροτικής παραγωγής της περιοχής και αφετέρου θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιπλημμυρική της θωράκιση.

❌ Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, όχι μόνο το έργο δεν έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά κι ότι δεν έχει γίνει τίποτα για αυτό.Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του έργου. Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ολοκληρωθεί.Παρακολουθώ την εξέλιξη του έργου από την αρχή. Μάλιστα έχω παρέμβει για την περιβαλλοντική αδειοδότηση που είναι το δυσκολότερο και σημαντικότερο στάδιο για την ωρίμανση του έργου αλλά και για την διασφάλιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης των υπολειπομένων μελετών του έργου και την ένταξη αυτών στις συνεχιζόμενες πράξεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.Θα παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις μέχρι να υπάρξουν απτές αποδείξεις ότι πράγματι έχει βρεθεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή του.

Βρείτε μας στα social media