17
Ιούλ

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου, Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ανακοίνωσε τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία «προς το τέλος του μήνα Ιουλίου θα ξεκινήσει η πληρωμή των προκαταβολών για τα πορίσματα που έχουν ολοκληρωθεί ενώ οι πληρωμές των προκαταβολών θα συνεχίσουν να δίνονται για όσα πορίσματα θα βγαίνουν στην πορεία και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου».

Καθώς η δημιουργία αυτής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά, στη συνέχεια αναγκάστηκε να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση (που ούτε και αυτή ισχύει ότι δήθεν δηλαδή η πλατφόρμα αφορά τα εσωτερικά ηλεκτρονικά συστήματα του ΕΛΓΑ), επιτείνοντας έτσι τη σύγχυση των παραγωγών που εξακολουθούν να περιμένουν τις προκαταβολές ως την «οικονομική «ανάσα» που θα βοηθήσει στην επιβίωσή τους και θα τους δώσει την απαιτούμενη ρευστότητα για την συνέχιση των καλλιεργειών τους.

Το τέλος Ιουλίου πλησιάζει και ο ΕΛΓΑ λόγω του μεγάλου όγκου των δηλώσεων και της μη πρόσληψης του απαιτούμενου αριθμού γεωπόνων εκτιμητών, δε φαίνεται να καταφέρνει να ολοκληρώσει τις εκτιμήσεις στη βάση των οποίων οι παραγωγοί θα λάβουν τις πολυπόθητες προκαταβολές.

Τα στελέχη της ΝΔ αντί να πιέζουν προς την κατεύθυνση να δοθούν οι προκαταβολές στους παραγωγούς το συντομότερο δυνατόν επιδίδονται σε αντιφατικές ανακοινώσεις που αναιρεί η μια την άλλη.Οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση και πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια.

Επιτέλους, δώστε τις προκαταβολές στους παραγωγούς και σταματήστε τις ψευδείς ανακοινώσεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιτείνουν την αγωνία των παραγωγών.

Βρείτε μας στα social media