25
Μάι

Ο κ. Βορίδης θα καταγραφεί στην ιστορία ως ο Υπουργός που απαξίωσε το κύρος της Ελληνικής Πολιτείας στα μάτια των Αποδήμων Ελλήνων

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία ιστορική καμπή.

Από την στιγμή της οριστικής εξόδου της χώρας από τα μνημόνια το 2018 και ως την λήξη της θητείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019, μια «Σιδηρά Μεραρχία» μεγάλων συμφερόντων (κατασκευαστών, τραπεζιτών, καναλαρχών και εκδοτών) και, φυσικά, των δανειστών, οδηγεί στην επαναφορά στο προσκήνιο των προσώπων και των πρακτικών, αλλά και των μηχανισμών που πτώχευσαν την χώρα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, μετά την εκλογή Μητσοτάκη το επιτελικό καθεστώς εξαΰλωσε την «προίκα» των 37 δις ευρώ που παρέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και αφού εφαρμόζει πλέον ως σωτήριες τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα, και αφού εξάντλησε τα όρια αντοχής της όποιας αναβάθμισης στο δημόσιο σύστημα υγείας είχε πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της χείριστης διαχείρισης της πανδημίας, μας έχει φέρει, δύο χρόνια μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου στα πρόθυρα μιας de facto χρεωκοπίας.

Αναφέρθηκα σε αυτά τα ιστορικά δεδομένα για να περιγράψω συνοπτικά την συγκυρία, στην οποία εκκίνησε και εξελίσσεται το δικαίωμα συμμετοχής των Ελλήνων του Εξωτερικού στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Ας δούμε τι έχει γίνει στα αλήθεια σε αυτό το ζήτημα:

Το 2018 η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα άνοιξε το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού στις Εθνικές Εκλογές από τους τόπους της κατοικίας τους στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης και εισηγήθηκε ένα στοχευμένο και βιώσιμο σχέδιο, εθνικά επωφελούς συμμετοχής του Ελληνισμού της Διασποράς στην εκλογική διαδικασία.

Αυτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ βρήκε απέναντί της τη ΝΔ. η οποία ουδέποτε επιθυμούσε τίποτα άλλο πέραν της εργαλειοποίησης των Αποδήμων Ελλήνων.

Είναι η ίδια παράταξη, η οποία επί δεκαετίες, στοχοποίησε και ανάγκασε σε μετανάστευση εκατομμύρια Έλληνες.

Που καταλήξαμε;

Η ΝΔ, εισηγήθηκε τον Νοέμβριο του 2019, ένα στρεβλό και ατελές νομοθετικό πλαίσιο, που οδήγησε, όπως είχαμε προειδοποιήσει, σε αδιέξοδο και το ελληνικό πολιτικό σύστημα και τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Εμείς επειδή δεν είμαστε δύναμη μηδενισμού, ψηφίσαμε επί της αρχής, πιστεύοντας ότι οποιοδήποτε πρώτο βήμα, με όλες του τις ατέλειες, είναι προτιμότερο από την διαιώνιση της εθνικά επιζήμιας αποξένωσης των Αποδήμων από την πολιτική ζωή του τόπου.

Σήμερα, καλούμαστε να συζητήσουμε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια και να νομοθετήσουμε πάνω στο ίδιο θέμα. Και αυτό που πραγματευόμαστε είναι ένα χειρότερο νομοσχέδιο.

Η ΝΔ θέλει να μετατρέψουμε τους εκπροσώπους των Αποδήμων σε κομματικούς βουλευτές, οι οποίοι θα υποδεικνύονται και θα εκλέγονται σε κομματικά ψηφοδέλτια από τους Απόδημους Έλληνες. Οι οποίοι με την σειρά τους, ψηφίζοντας θα αθροίζονται ως κομματικές και όχι εθνικές δυνάμεις.

Θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο Βορίδη.

Θα ψηφίσουμε την δική μας πρόταση. Δηλαδή να εκλέγουν οι Απόδημοι Απόδημους, χωρίς κανέναν περιορισμό, από ενιαίο και μη κομματικό ψηφοδέλτιο σε 4 εκλογικές Περιφέρειες Εξωτερικού, για να φέρουμε σε αυτή την αίθουσα απαιτητικούς και ανεξάρτητους βουλευτές του Οικουμενικού Ελληνισμού. Και όχι μερικούς ακόμη κομματικούς βουλευτές.

Κύριε Βορίδη,

όσα φτηνά τεχνάσματα και αν χρησιμοποιήσατε, όσες αφορμές κι αν προσπαθήσατε να βρείτε διαστρεβλώνοντας συνειδητά την αλήθεια των θέσεών μας με αυτό το νομοσχέδιο, επειδή και μόνο το εισηγηθήκατε θα καταγραφείτε στην πολιτική ιστορία του τόπου ως ο Υπουργός που κατόρθωσε να βλάψει και το κόμμα του και το έθνος, απαξιώνοντας το κύρος της Ελληνικής Πολιτείας ανάμεσα στο νεοσύστατο εκλογικό σώμα των Αποδήμων Ελλήνων.

Βρείτε μας στα social media