07
Νοέ

Άρθρο μου στην Εφημερίδα “Πολιτική”

Στις 7 Ιουλίου του 2019 το χρήμα  και η παραπληροφόρηση κέρδισαν μία μάχη ενάντια στην αλήθεια και το δημόσιο συμφέρον. 

Το πολύ καλά μελετημένο και δομημένο «Αντισύριζα μέτωπο» έντρομο από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποτέλεσαν την ολιγόμηνη παρένθεση που ήλπιζαν μετέτρεψε την πολιτική σε ένα τοξικό πεδίο, με μόνο στόχο την λεηλασία του δημόσιου ταμείου, των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και την δημιουργία ενός ανίκητου ολιγοπωλίου, με σημείο αναφοράς το επιτελικό μονοπώλιο Μητσοτάκη. 

Τρεισήμισι χρόνια  μετά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πληρώνουν βαρύ τίμημα για εκείνη την λανθασμένη επιλογή. 

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που κατέχει τις θλιβερές πρωτιές στην ακρίβεια, στο κόστος της ενέργειας, στο κόστος των πρώτων υλών, στον αποκλεισμό των παραγωγικών τάξεων από το τραπεζικό σύστημα, στην ανεργία των νέων και στην υπαμειβόμενη εργασία. 

Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρωζώνης στην οποία το εισόδημα του 80% των πολιτών εξανεμίζεται στις πρώτες 15 μέρες του μήνα. 

Είμαστε η μόνη χώρα όπου με κρατικές εγγυήσεις 19 δις ευρώ κερδοσκοπικά funds υποκαθιστούν τις τράπεζες και επιτίθενται μετωπικά σε ότι απέμεινε από την περιουσία μισθωτών, επαγγελματιών, αγροτών και μικρομεσαίων. 

Με αυτά τα δεδομένα και με τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει υπερήφανος για την πολιτική του ένα είναι βέβαιο. 

Αν κατορθώσει να επανεκλεγεί  αυτή η επικίνδυνη αντίληψη, τότε η ελληνική κοινωνία θα βρεθεί αντιμέτωπη με συνθήκες που θα την καταστρέψουν ολοκληρωτικά. 

Ευτυχώς υπάρχει ελπίδα. Στέρεα θεμελιωμένη σε δύο πόδια. 

Το ένα είναι το ηθικό, Θεσμικό και οικονομικό κεκτημένο της περιόδου 2015-2019. Όταν, παρά «τα λάθη» που έγιναν, υπό το βάρος της εποπτείας των δανειστών και του υπέρογκου χρέους που παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015, τα εισοδήματα αρκούσαν για να βγει ο μήνας και μετά την έξοδό μας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 είχαν μπει οι βάσεις για την σημαντική αύξησή τους. 

Το άλλο είναι οι έξι δεσμεύσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ με στόχο να επαναφέρουμε την χώρα σε τροχιά δίκαιης και βιώσιμης κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. 

Η επούλωση του τραύματος της προσωπικής διαφοράς των συνταξιούχων που επιβλήθηκε από τους δανειστές θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά με την επιστροφή στο ακέραιο των αναδρομικών για τους συνταξιούχους που υπέστησαν τις συνέπειες. 

Η κρατικοποίηση της εθνικής τράπεζας και η ανάκτηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ θα πυροδοτήσουν την έξωση της νεοφιλελεύθερης αισχροκέρδειας από την καθημερινότητα των πολιτών και την επιχειρηματική διαδικασία. 

Η διάσωση και ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, η διάσωση και άμεση στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με μισθούς που ανταγωνίζονται τους ευρωπαϊκούς, αλλά και η απελευθέρωση της πρόσβασης όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων στην διάγνωση, στην θεραπεία και στο φάρμακο θα εγγυηθούν την αξιοπρέπεια και την κοινωνική συνοχή όλων. 

Η κατάργηση των αντεργατικών νόμων, η αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όπως έχει αποδειχθεί σε όλο τον κόσμο, θα ευνοήσουν την οικονομική επανεκκίνηση εμπόρων και μικρομεσαίων. 

Η άρση του δυσβάσταχτου βάρους που σήκωσαν στην πλάτη τους συγκεκριμένες παραγωγικές τάξεις ολοκληρώνει την υπόσχεσή μας για «δικαιοσύνη παντού». 

Η Ελλάδα πρέπει να ξαναβγεί στο προσκήνιο και θα τα καταφέρουμε. 

Η Ελλάδα αξίζει μια ανεμπόδιστη και αποτελεσματική Δικαιοσύνη. Και θα το κατακτήσουμε. 

Οι νέοι μας πρέπει να παύσουν να φεύγουν από την χώρα για να επιβιώσουν. Και θα το επιτύχουμε. 

Σε όλη την Ευρώπη, σε όλον τον κόσμο οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, του σοσιαλισμού και της αριστεράς ανακτούν τον έλεγχο με την ψήφο του λαού και οι Έλληνες πολίτες είναι έτοιμοι να επανασυνδεθούν με αυτό το παγκόσμιο κύμα αντίστασης στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. 

Στις προσεχείς εθνικές εκλογές το ψηφοδέλτιο που θα ρίξουμε στην κάλπη είναι η εντολή μας και η ευθύνη μας για σχηματισμό πλατιάς συμμαχικής δημοκρατικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. 

Η πολιτική αλλαγή δεν μπορεί να περιμένει γιατί η ιστορία δεν μας αφήνει περιθώριο δισταγμού. 

Κλείνουμε τα αυτιά στην προπαγάνδα του καθεστώτος, κοιτάζουμε στα μάτια τα παιδιά μας, τους συγγενείας και τους φίλους μας και γινόμαστε μέρος του ιστορικά αναγκαίου και εφικτού πολιτικού άλματος. 

Χάσαμε μια μάχη το 2019, θα κερδίσουμε τον πόλεμο το 2023.

Βρείτε μας στα social media