12
Απρ

➡️ Τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου επισκέφθηκα τα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας όπου πραγματοποίησα συναντήσεις και επαφές με διοικητές, εργαζόμενους και νοσηλευόμενους.

Πιο συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών είχα συνάντηση με τον Αν. Διοικητή κ. Βαγ. Λόγγο και την Προϊσταμένη της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Θεοδώρα Γεωργιάδου από τους οποίους και ενημερώθηκα για την λειτουργία του νοσοκομείου, μετά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν τον περασμένο Γενάρη στην Παθολογική Κλινική και στο Ακτινολογικό Τμήμα.

Στην Παθολογική Κλινική, παρά τις προσπάθειες, το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει καθώς σήμερα υπηρετούν μόλις 2 ειδικευμένοι παθολόγοι γιατροί με οργανική θέση στο νοσοκομείο και άλλοι 2 μετακινούμενοι από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, ενώ άλλοι τρεις έρχονται να βοηθήσουν στις εφημερίες, δηλαδή το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών αντιμετωπίζεται εμβαλωματικά.

Μοναδική ελπίδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης γιατρών παθολόγων σε μια μόνιμη βάση αποτελεί η κάλυψη των θέσεων στον διαγωνισμό που έχει προκηρυχτεί για την πρόσληψη τριών γιατρών και πιο συγκεκριμένα ενός Διευθυντή και δύο γιατρών- Επιμελητών Β, για τον οποίο έληξε προχθές η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση αίτησης συμμετοχής των ενδιαφερομένων.

Το ακτινολογικό Τμήμα παρομοίως λειτουργεί με δύο γιατρούς, ενώ οι εφημερίες καθώς και η λειτουργία του αξονικού τομογράφου καλύπτεται με την μετακίνηση 9-10 γιατρών από νοσοκομειακές δομές της Θεσσαλονίκης.

Μόνη ελπίδα και εδώ η κάλυψη της θέσης γιατροού ακτινολόγου – Επιμελητή Β’ στην προκήρυξη που «τρέχει» ήδη ενώ αναμένεται να προκηρυχτεί και μια θέση συντονιστή διευθυντή του ακτινολογικού τμήματος.

Αδιαμφισβήτητα θετικό γεγονός είναι η πρόσληψη τον προηγούμενο μήνα δύο γιατρών εντατικολόγων στην ΜΕΘ, η λειτουργία της οποίας συμπληρώνεται με δύο κρίσιμες ειδικότητες (χειρούργος -εντατικολόγος και καρδιολόγος –εντατικολόγος).

Στο Νοσοκομείο της Έδεσσας συναντήθηκα με τον διοικητή κ. Χρήστο Δόντσιο από τον οποίο και ενημερώθηκα ότι έληξε την 11-4-2023 η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση αίτησεων συμμετοχής στην Προκήρυξη 5 θέσεων γιατρών και πιο συγκεκριμένα δύο (2) χειρουργών, ενός (1) ουρολόγου, ενός (1) παιδίατρου και ενός (1) παθολόγου και πρόκειται να προχωρήσουν στην εξέταση αυτών.

Στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου της Έδεσσας υπηρετούν σήμερα 3 ειδικευμένοι παθολόγοι και ένας μετακινούμενος γιατρός καθώς και τρεις ειδικευόμενοι, οι οποίοι σύμφωνα με την άποψη του διοικητή επαρκούν για την κάλυψη των εφημεριών.

Ενημερώθηκα ακόμη από τον Διοικητή ότι αναδείχτηκε ανάδοχος στον διαγωνισμό για την εκτέλεση των τεχνικών εργασιών στο ΚΕΦΙΑΠ Έδεσσας, που όπως η ίδια είχα αναδείξει με την επίσκεψή μου εκεί το καλοκαίρι, παρουσίαζε πολύ σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του, ενώ η ενεργειακή αναβάθμιση των δύο νοσοκομείων, ένα έργο πολύ σημαντικό που είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με προυπολογισμό 4.800.000 ευρώ ουδέποτε προχώρησε τα τέσσερα αυτά χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ και σήμερα ο προϋπολογισμός του αυξήθηκε στα 6.400.000 λόγω της ανατίμησης των υλικών.

Βρείτε μας στα social media