30
Δεκ

Συναγερμός μπροστά στην απειλή για το Νοσοκομείο της Έδεσσας

Σήμερα, 30 Δεκεμβρίου 2022, μαζί με τον Γραμματέα της Νομαρχιάκης Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γιώργο Σγουρούδη πραγματοποιήσαμε επισκέψεις στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών και συναντήσεις εργασίας με τους Διοικητές κ. Χρήστο Δόνστιο και Βαγγέλη Λόγγο αντίστοιχα, ενώ ανταλλάξαμε ευχές με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των δύο νοσοκομείων.

Στη συνάντησή μου με τους δύο διοικητές μετέφερα την ανησυχία μου καθώς και την αγωνία των πολιτών της Πέλλας για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη σε πρόσφατο ιατρικό συνέδριο αναφορικά με την εφαρμογή του προγράμματος δήθεν «εξορθολογισμού» των νοσοκομείων της χώρας και το μπαράζ δημοσιευμάτων σε διάφορες εφημερίδες που αυτό προκάλεσε, βάσει των οποίων μέσα στην ομάδα των πρώτων πέντε νομών που αφορά το σχέδιο συγχώνευσης των Νοσοκομείων συμπεριλαμβάνεται και ο νόμος Πέλλας και συγκεκριμένα το Νοσοκομείο Έδεσσας.

🔷 Επεσήμανα στους δύο διοικητές τις βαριές υγειονομικές αλλά και αναπτυξιακές συνέπειες για ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα από την υλοποίηση μιας τέτοιας αυθαιρεσίας εις βάρος της Πέλλας, που μετά την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Σχολής της Έδεσσας (και μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε έξι χρόνια) και την παραπομπή της καθέτου συνδετήριας οδού με την ΕΓΝΑΤΙΑ, του Φράγματος Αλμωπαίου (Καλής) και της τελωνειακής πύλης των Προμάχων στις καλένδες καταδικάζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ σε αναπτυξιακή υστέρηση.

❕Τους επισήμανα πως πρέπει και οι ίδιοι ως Διοικητές των δύο Νοσοκομείων να ζητήσουν εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τα δρομολογημένα και τους υπενθύμισα την υποχρέωσή τους να διατρανώσουν την πλήρη αντίθεσή τους στο καταστροφικό αυτό σχέδιο.

Βρείτε μας στα social media