24
Αυγ

➡️ Κατέθεσα ως Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, το υπόμνημα των εργαζομένων του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα σε υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Δασών Πέλλας καθώς και στα κατά τόπους Δασαρχεία Έδεσσας και Αριδαίας.

Σύμφωνα με το υπόμνημα επισημαίνεται η πολύ σημαντική εργασία που προσφέρουν πρωτίστως οι εν λόγω εργαζόμενοι αναφορικά με την προστασία των δασών, την εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των κατά τόπους δημόσιων υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι συμβάλλουν:

1. Στην κάλυψη με αναγκαίο προσωπικό των παραπάνω αναφερομένων κρίσιμων δημοσίων υπηρεσιών και στην έστω και προσωρινή ανάσχεση της διαπιστωμένης υποστελέχωσής τους,

2. στην ενδυνάμωση με επιστημονικό προσωπικό των δασικών υπηρεσιών που είναι ιδιαίτερα υποστελεχωμένες τα τελευταία χρόνια, και

3. στην ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας και πρόληψης των πυρκαγιών.

❗️Κατόπιν των παραπάνω ζητώ από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων να προχωρήσει στην παράταση της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας – ΦΕΚ 4003Β/2022» προκειμένου οι εν λόγω εργαζόμενοι να συνεχίζουν να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στη Διεύθυνση Δασών Πέλλας καθώς και στα κατά τόπους Δασαρχεία Έδεσσας και Αριδαίας, δημόσιες υπηρεσίες που είναι ιδιαίτερα υποστελεχωμένες τα τελευταία χρόνια.

Βρείτε μας στα social media