07
Νοέ

Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκλησή να παρευρεθώ και να χαιρετίσω την έναρξη των εργασιών του ετησίου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής μου στην χώρα.

➡️ Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία, μία από τις πιο ζωντανές πολυπολιτισμικές πόλεις της Γερμανίας όπου το ελληνικό στοιχείο είναι πολιτισμικά έντονο στην καρδιά της Ευρώπης.

Κάποιοι θα έλεγαν ότι είναι αρκετά δύσκολο να συντηρείται ζωντανή μια ελληνική κοινότητα στο Εξωτερικό.

✊🏼 Μετά από τόσες δεκαετίες που μεσολάβησαν από την έναρξη του μεγάλου μεταναστευτικού ρεύματος της δεκαετίας του 50 και του 60, ο Ελληνισμός δεν διατηρεί μόνο έναν, αλλά δεκάδες ελληνικών συλλόγων, έτσι ώστε να υπάρχει και ομοσπονδία. Μακάρι η πατρίδα να είχε τόσο δυναμική εκπροσώπηση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο κοινό μας σπίτι στην Ενωμένη Ευρώπη. Πάνω από 400.000 Ελληνίδες και Έλληνες, στο πέρασμα τόσων δεκαετιών, κατάφεραν να μην απωλέσουν την ελληνική τους ταυτότητα και αυτή να παραμένει ισχυρή στη δημόσια αντίληψη της μεγαλύτερης οικονομικής και παραγωγικής δύναμης της Ευρώπης.

🇩🇪 Σαν παιδί μεταναστών, που έζησα στο Μανχάιμ, γνωρίζω πολύ καλά ότι η μάχη που δίνουν οι συμπατριώτες μου ως Γερμανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής είναι πιο δύσκολη από ό,τι σε άλλα κράτη, λόγω της ύπαρξης μιας πολύ μεγάλης και αφειδώς χρηματοδοτούμενης τουρκικής κοινότητας.

Θέλω να επαινέσω τα μέλη της ομοσπονδίας και εκ μέρους της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων της οποίας είμαι Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ γιατί έκαναν πολλά και τους οφείλουμε πολλά.

Ένα ζήτημα λοιπόν που ανακύπτει και ταυτόχρονα μια πρόκληση για την Ομοσπονδία σας είναι η ενσωμάτωση και η ενεργός στήριξη όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων που έρχονται κουβαλώντας περισσότερη γνώση, αλλά και περισσότερα τραύματα από την Ελλάδα της κρίσης.

➡️ Ως Αναπληρώτρια Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταβάλω μια μεγάλη προσπάθεια να αναδείξω στο ελληνικό κοινοβούλιο το ύψιστης σημασίας θέμα των ελληνικών σχολείων και της πιστοποιημένης ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

📌 Τα τελευταία χρόνια με την σύμπραξη και πολλών που βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα απόψε- και θέλω να εδώ να επαινέσω προσωπικά τον κ. Αθανασιάδη που ήταν ανελλιπώς παρών σε αυτή την προσπάθεια- έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε επιτέλους το θέμα αυτό σε προτεραιότητα της Ελλάδας και σε ότι αφορά το κόμμα που εκπροσωπώ σε ύψιστη προτεραιότητα του κυβερνητικού προγράμματος μας που αποσκοπεί στον σχηματισμό μιας πλατιάς συμμαχικής δημοκρατικής κυβέρνησης.

🤝 Η ευθύνη που μου αναλογεί είναι να δεσμευτώ να μεταφέρω στο κοινοβούλιο και στο κόμμα μου τα προβλήματα και τις προτάσεις που αποτέλεσαν επεξεργασίες του συνεδρίου.

❌ Όσον αφορά στις εκλογές, είναι παράλογο να μην μπορούν να ψηφίσουν όλοι και είναι παράλογο που δεν έγινε δεκτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ψηφίζει χωρίς καμία προϋπόθεση το σύνολο του Ελληνισμού της Διασποράς τους εκπροσώπους του μέσα από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο ανά Ήπειρο.

✅ Δεν μας πτοεί αυτό γιατί και θέλουμε και μπορούμε να το αλλάξουμε αν έχουμε μια προοδευτική κυβέρνηση στην Ελλάδα που να αντιλαμβάνεται ότι η ενότητα του Ελληνισμού σφυριλατείται με πράξεις και όχι με μεγάλα λόγια.

❗️Όσες και όσοι μπορείτε στις προσεχείς κρίσιμες εκλογές πρέπει να κάνετε την υπέρβαση και να συμμετέχετε.

Γιατί κάθε ελληνική ψήφος μετράει.

Εσείς μετράτε.

Βρείτε μας στα social media

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.