14
Ιούλ

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου στην Πλατεία Πολυκέντρου στα Γιαννιτσά πραγματοποιήθηκε συζήτηση με κεντρικό θέμα «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας» με καλεσμένη την Έφη Αχτσιόγλου και τη μαζική παρουσία της τοπικής κοινωνίας.

➡️ Μετά την κυβερνητική του θητεία ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις οικονομικές δυσκολίες λόγω μνημονίων, παρέδωσε μια χώρα με ρυθμισμένο και βιώσιμο χρέος, με 37 δις € στο ταμείο κάνοντας ένα μεγάλο άλμα από την χρεωκοπία στην κοινωνική συνοχή και την θεμελίωση μιας προοπτικής ευημερίας που όμως χάθηκε μέσα σε τρία χρόνια και γίναμε χώρα για λύπηση με την ακρίβεια να βρίσκεται παντού. 

Στα ράφια του σούπερ μάρκετ, στις αντλίες των καυσίμων, στους λογαριασμούς του ρεύματος, στα λιπάσματα και τις πρώτες ύλες και σε κάθε κομμάτι της κοινωνικής και παραγωγικής αλυσίδας. 

Με έναν τεράστιο πληθωρισμό 12,1% επιπέδου δραχμής, εντός της Ευρωζώνης, 5% πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που καταληστεύσει τα εισοδήματα των πολιτών.

❌ Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για την ακρίβεια δεν έχουν βοηθήσει καθόλου. 

Η κυβέρνηση σπαταλά δημόσιο χρήμα επιδοτώντας ουσιαστικά την αισχροκέρδεια των λίγων εκλεκτών πολιτικών της φίλων. 

Αντί της λήψης γενναίων μέτρων όπως:ηάμεση εφαρμογή ορίου κέρδους στη χονδρεμπορική και υποχρεωτικό ποσοστό προθεσμιακών συμβολαίων στους παραγωγούς ενέργειας για να καταπολεμηθεί η αισχροκέρδεια του καρτέλ στην ενέργεια, η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά είδη πρώτης ανάγκης, ο κατώτατος μισθό στα 800€ κλπ.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της υπερφορολόγησης, γιατί η πραγματική υπερφορολόγηση είναι αυτή που μειώνει την ικανότητα των ανθρώπων να ζουν.

Αν ο κ. Μητσοτάκης πάει σε εκλογές θα τις χάσει, αποφάσισε να παρατείνει τον χρόνο του στην εξουσία με το «βλέποντας και κάνοντας», αδιαφορώντας για τη χώρα που έχει εισέλθει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο.

Βρείτε μας στα social media