17
Νοέ

Πέρασαν 49 χρόνια από τότε που λίγοι φοιτητές με χιλιάδες λαού να τους υποστηρίζουν, έστειλαν μήνυμα ανατροπής της δικτατορίας.

Πέρασαν 49 χρόνια από τότε που οι νέοι νίκησαν.

Σήμερα τους θυμόμαστε, σήμερα είναι ημέρα μνήμης των δικών τους αγώνων και υπενθύμισης των αγώνων που έχουμε να δώσουμε εμείς.

Το πνεύμα της εξέγερσης και της ανατροπής απέναντι στη Χούντα, η πυγμή και η αποφασιστικότητα των φοιτητών του Πολυτεχνείου διατρέχουν με ένταση αμείωτη την σύγχρονη ελληνική ιστορία και αποτελούν διαχρονικό και αλάθητο οδοδείκτη για την υπεράσπιση των υψηλών ιδανικών και των δημοκρατικών κεκτημένων.

Η ιστορική μνήμη είναι ζωντανή. Δεν παραγράφεται και δεν αλλάζει, όσο κι αν το θέλουν οι νοσταλγοί της Χούντας.

Ο αγώνας για τη δημοκρατία και την εμβάθυνσή της είναι και πρέπει να παραμένει ασίγαστος για την ανατροπή και την αλλαγή κάθε στρέβλωσης.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε προβληματίζουν. Η ποιότητα της Δημοκρατίας μας απειλείται από την Κυβέρνηση των υποκλοπών, της φτώχειας και των ολιγαρχών.

Όμως, αυτή η συγκυρία που μας κλονίζει, μας βρίσκει αποφασισμένους να βγούμε από το τέλμα, και να φτιάξουμε μια καλύτερη χώρα για εμάς και τα παιδιά μας.

Με τα δημοκρατικά κεκτημένα στη φαρέτρα μας και το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον.

Δόξα και τιμή στους γενναίους!

Ζήτω το Πολυτεχνείο!

Βρείτε μας στα social media