04
Ιούλ

Οι αναρρωτικές άδειες των 3 ειδικευμένων ιατρών της μαιευτικής-γυναικολογικής στο νοσοκομείο Γιαννιτσών μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινό κλείσιμο της.

Γνωρίζοντας τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δυο νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών καθώς και οι άλλες υγειονομικές δομές στη περιοχή υπέβαλα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία τον ρωτώ:

(1) για τις προθέσεις του να προχωρήσει σε προσλήψεις εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, που είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία των δυο νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών και των άλλων υγειονομικών δομών στην περιοχή και

(2) για τα κίνητρα που προτίθεται να δώσει ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές (όπως της ΠΕ Πέλλας) προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον από νέους ιατρούς να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της περιοχής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας της μαιευτικής/γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών»

Μετά το πρόσφατο κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου της Έδεσσας η κατάσταση στα δυο νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών εξακολουθεί να είναι προβληματική. Κλινικές, όπως η μαιευτική-γυναικολογική και η παθολογική κλινική συνεχίζουν να λειτουργούν οριακά.

Πιο πρόσφατο γεγονός αποτελούν τα προβλήματα λειτουργίας της μαιευτικής-γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών, όπου οι αναρρωτικές άδειες των 3 ειδικευμένων ιατρών της κλινικής μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινό κλείσιμο της.

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά της Διοίκησης του νοσοκομείου προκειμένου να βρεθεί λύση ώστε να συνεχιστεί κανονικά η εφημέρευση της κλινικής σε συνεργασία (εφόσον απαιτείται) με τα όμορα νοσηλευτικά ιδρύματα και το ΕΚΕΠΥ, το πρόβλημα της οριακής λειτουργίας της κλινικής παραμένει.

Επειδή οι μαιευτικές-γυναικολογικές κλινικές των δυο νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών αποτελούν δυο διακριτές υγειονομικές δομές και έτσι πρέπει να παραμείνουν.

Επειδή σε καμία περίπτωση δεν συζητείται η συγχώνευση των δυο γυναικολογικών / μαιευτικών κλινικών των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών.

Επειδή το τελευταίο διάστημα, πολλοί γιατροί των δυο νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της ΠΕ Πέλλας έχουν παραιτηθεί και αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελέσει «επιχείρημα- πρόσχημα» για συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων, κλινικών και άλλων υγειονομικών δομών στη περιοχή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεστε να προχωρήσετε σε προσλήψεις εξειδικευμένων ιατρών ειδικότητας γυναικολογίας-μαιευτικής, που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία των γυναικολογικών-μαιευτικών κλινικών των δύο νοσοκομείων;

2. Ποια κίνητρα προτίθεστε να δώσετε ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές (όπως της ΠΕ Πέλλας) προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον από νέους ιατρούς να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της περιοχής;

Βρείτε μας στα social media