11
Ιαν

Στην Αριδαία ,μακριά από την πολιτικά «τοξική» Αθήνα έγινε μια εκδήλωση που απέδειξε ότι τα κόμματα αν το θελήσουν μπορούν συζητήσουν σοβαρά για την Εθνική Άμυνα και τους κινδύνους που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα.

Η εκδήλωση οργάνωθηκε από την Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας και την Οργάνωση Μελών Αριδαίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο, στην Αριδαία. Θέμα «Άμυνα και Δημοκρατία» και το πάνελ των ομιλητών εξασφάλισαν μια ουσιαστική συζήτηση. Τη συζήτηση κλήθηκε να συντονίσει το militaire.gr .

Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη ήταν η μαζικότατη συμμετοχή του κόσμου. Η δεύτερη ακόμη μεγαλύτερη ήταν ότι περισσότερος χρόνος αφιερώθηκε στις ερωτήσεις που έθεσαν οι πολίτες, παρά στις ομιλίες! Για περισσότερο από μία ώρα οι πολίτες έθεταν καίρια ερωτήματα στους ομιλητές στέλνοντας το μήνυμα ότι ασχολούνται με όλα τα σοβαρά θέματα κι όχι μόνο με αυτά που η κυβέρνηση πιστεύει ότι ασχολούνται.

Ομιλητές ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης,  Πτέραρχος ε.α. Χρήστος Χριστοδούλου, Επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης ,η Βουλευτής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και  ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν από το κοινό δεν αφορούσαν μόνο στα ελληνοτουρκικά. Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας ,οι εξελίξεις στο Κόσοβο και οι επιπτώσεις των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα απασχολούν τον κόσμο.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά τόνισε ότι είναι μέγα λάθος να ερμηνεύουμε τη στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, με γνώμονα μόνο την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην γειτονική χώρα.

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Χ.Χριστοδούλου αναφέρθηκε στην τεταμένη κατάσταση στα Βαλκάνια και επεσήμανε την ανησυχία του από τα όσα είδε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ.Μητσοτάκη στην Αλβανία.

Ο Δρ Κων.Φίλης μίλησε για την προσπάθεια της Τουρκίας για φινλανδοποίηση της Ελλάδας.

Ο βουλετής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη ανέδειξε το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα και τις επιπτώσεις του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τέλος ο διπλωματικός σύμβουλος του Α.Τσίπρα, ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, μίλησε για την ανάγκη ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής.

Εκτεταμένα στιγμιότυπα από την εκδήλωση στο βίντεο από  το tastv.gr της Πέλλας

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.militaire.gr/amyna-syriza-aridaia/

Βρείτε μας στα social media