02
Νοέ

Τοποθέτησή μου στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για το “Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις”

Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο είναι μια επιχείρηση αντιπερισπασμού της κυβέρνησης, για να μετατοπίσει το σημείο προσοχής από την αποδεδειγμένη κατάρρευση του επιτελικού κράτους και τις τραγικές συνέπειες που βιώνουν οι πολίτες τα τελευταία χρόνια.

Το μεγάλο επίδικο είναι η υποστελέχωση του κράτους που επηρεάζει τραγικά τις ζωές των πολιτών και όχι η νομιμοποίηση της τακτοποίησης των «δικών μας παιδιών» σε υψηλές δημόσιες θέσεις με υπέρογκους μισθούς.

❗️Εξαιρετικά αρνητικό το οριζόντιο τεκμαρτό των 10.920 ευρώ τον χρόνο που προωθεί η κυβέρνηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και επιχειρηματίες που δίνουν αγώνα επιβίωσης από την μια λόγω της συνεχιζόμενης μη ρύθμισης των χρεών και από την άλλη λόγω της άγριας οριζόντιας και άδικης φορολόγησής τους επειδή το κράτος είναι ανίκανο να συλλάβει την πραγματική και μεγάλη φοροδιαφυγή προστατεύοντας τα «δικά του παιδιά».

Επί της ουσίας του συζητούμενου νομοσχεδίου ανέφερα ότι επιδιώκεται η ρύθμιση ενός τομέα που δεν γνωρίζουμε το μέγεθός του.

📣 Η διαδικασία στο σύνολό της είναι μια οπισθοδρόμηση σε λογικές πλήρους κομματικής κυριαρχίας, καλυμμένης με ένα πέπλο εκσυγχρονισμού με μια αντίστοιχη πληθωρική ρητορική και μπόλικο τικ-τοκ.

Αριστεία σημαίνει «ότι όλες οι διαδικασίες επιλογής των Διοικήσεων του Δημοσίου πρέπει να περάσουν στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ σε συνδυασμό με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής.

Απαραίτητη είναι και η εφαρμογή της κοινωνικής και πολιτικής λογοδοσίας που θα συμπληρώνεται από τον «κοινωνικό έλεγχο» με ομάδες πολιτών, δομημένα ερωτηματολόγια και διαφορετικές κατηγορίες stakeholders.

Δείτε το βίντεο:

Βρείτε μας στα social media