20
Οκτ

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής μου στη Νότια Κορέα, ως μέλους της Επιτροπής Εταιρικών Σχέσεων της ΚΣ του ΝΑΤΟ, επισκέφτηκα σήμερα, συνοδευόμενη από την Πρέσβη της Ελλάδας στην Νότια Κορέα κ. Αικατερίνη Λούπα το War Memorial της Κορέας στην Σεούλ.

Το Μουσείο, που ιδρύθηκε το 1994 εκθέτει και μνημονεύει την στρατιωτική ιστορία της Κορέας, στην ανεξαρτησία της οποίας συνέβαλε καθοριστικά και η χώρα μας, εφόσον η συμμετοχή του Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδας στον πόλεμο της Κορέας από το 1950 έως το 1955 έφτασε σε δύναμη Συντάγματος με 2500 στρατιώτες, καθώς και τους αεροπόρους του 13 ου Ελληνικού σμήνους, εκ των οποίων οι 186 θυσίασαν την ζωή τους εδώ.

🇬🇷 Αφού ξεναγήθηκα στο Μουσείο από τον Αντιπρόεδρο του War Memorial, όπου μεταξύ άλλων εκτίθενται σε στήλες τα ονόματα όλων των πεσόντων στο πόλεμο της Κορέας ανά χώρα και σε ειδική στήλη και τα ονόματα των 186 Ελλήνων πεσόντων, κατέθεσα στεφάνι εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων στο Ελληνικό Μνημείο του War Memorial και υπέγραψα το βιβλίο επισκεπτών.

Βρείτε μας στα social media

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.