28
Σεπ
Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ: https://fb.watch/8qE9zTHXbu/

➡️ Το 17% της ΔΕΗ είχε πάει στο ΤΑΙΠΕΔ από το 2012. Το ΤΑΙΠΕΔ έπαιρνε περιουσιακά στοιχεία κρατικά για να τα πουλήσει προκειμένου να μειωθεί το χρέος. Αυτή ήταν η λογική των μνημονίων. Η τρόικα επέμενε να πουληθεί αυτό το ποσοστό που είχε πάει στο ΤΑΙΠΕΔ. Το επανέλαβε μάλιστα και το 2016, αλλά όπως είπε και ο πρόεδρος κύριος Αλέξης Τσίπρας, αν και μας πίεζε συνέχεια να το πουλήσουμε, εμείς δεν το κάναμε.

❌ Σήμερα και εκτός μνημονίων πάει ο κύριος Γεωργιάδης να μας πει ότι έπρεπε να το κάνει. Δεν είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη να το κάνει αυτό. Το κάνει επειδή το θέλει. Επειδή της το υπαγορεύει η δογματική νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

⚠️ Εδώ πρόκειται για ρεύμα που είναι ζωτικής σημασιάς για την ζωή των ανθρώπων. Για την καθημερινότητά τους.Ασφαλώς και πρέπει να ασκεί κοινωνική πολιτική η ΔΕΗ είναι εταιρεία κοινής ωφέλειας, αυτή είναι η πολιτική η δική μας.

✔️ Επί των ημερών μας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από την λογική των κοινωνικών τιμολογίων, αντί να αυξήσουμε το ρεύμα το μειώσαμε κατά 15% με την γνωστή έκπτωση συνέπειας της ΔΕΗ. Από το 2016 και μετά και την κρατήσαμε την έκπτωση συνέπειας και μάλιστα το 2018 και το 2019 παρά την αύξηση των καυσίμων με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να εμφανίσει κάποιες ζημιές. Σε κανένα χείλος καταστροφής δεν είχε φτάσει η ΔΕΗ. Απλά δίναμε παράταση στις πολιτικές αυτές για να κρατηθεί η οικονομία και η κοινωνία. Για αυτό και κρατήσαμε την συμμετοχή του κράτους στο 51%. Να δουλεύει η ΔΕΗ ως επιχείρηση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και παράλληλα οπωσδήποτε να ασκεί και κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική, έχοντας ένα λογικό κέρδος αλλά μη κοιτώντας μόνο το κέρδος. Τώρα η ενεργειακή αγορά με την αντίληψη του κυρίου Γεωργιάδη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη πάει να γίνει σαν τις τράπεζες που καμιά τους δεν ασκεί τέτοια πολιτική αλλά όλες κοιτάζουν το κέρδος. Ενώ αυξανόταν η μετοχή της ΔΕΗ επειδή θα πουληθεί ο ΔΕΔΔΗΕ (και μάλιστα έλεγαν ότι θα πουληθεί και ακριβά παρά την αντίθεσή μας) μετά την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ έναντι 1,3 δις.

Το αναμενόμενο θα ήταν η αξία της μετοχής να ανέβει κι άλλο. Αντί να ανέβει όμως η τιμή της μετοχής της έπεφτε. Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί έπεφτε. Επειδή κάποιοι ήξεραν ότι θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Έτσι έχασε πολύς κόσμος τα λεφτά του.

Βρείτε μας στα social media

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.