28
Σεπ

Παρέμβαση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για την αναμόρφωση των νομικών προσώπων των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού

Οι συγκλονιστικές εικόνες που έρχονται από τον Βόλο, τη Βόρεια Εύβοια, τη Θεσσαλία, αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Ακόμα μια φορά, το επιτελικό κράτος βούλιαξε στη λάσπη αποτυγχάνοντας να σχεδιάσει, να προλάβει και να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες.

➡ Την ίδια στιγμή ήρθε η πραξικοπηματική κυβερνητική απόφαση αντικατάστασης μελών της ΑΔΑΕ που δε συμφωνούν με τις κυβερνητικές απόψεις, μια ημέρα πριν συζητηθεί στην ανεξάρτητη αρχή η άρνηση της ΕΥΠ να συνεργαστεί για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών και η επιβολή προστίμου 100.000€.

❗Αναφορικά με το νομοσχέδιο, θα επιφέρει διοικητική μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση εν μέσω της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η αυταρχική σύλληψη του νομοσχεδίου επιφέρει περαιτέρω ενίσχυση των δημάρχων και περιφερειαρχών αποδυναμώνοντας παράλληλα την αντιπολιτευτική ισχύ των παρατάξεων της μειοψηφίας καθώς και την κατάργηση του συνόλου των ΝΠΔΔ και των κοινωφελών επιχειρήσεών των δήμων στους δήμους.

Η αναβολή ψήφισης του νομοσχεδίου είναι επιβεβλημένη, καθώς, αν δε συμβεί, το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί «επιτελικό χάος» και στην Αυτοδιοίκηση, με δυσλειτουργία από τη μία και αδυναμία από την άλλη κάλυψης βασικών αναγκών των πολιτών και παροχής υπηρεσιών όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Βρείτε μας στα social media