16
Δεκ

Κατά το τελευταίο διήμερο της επίσημης επίσκεψης της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Η.Π.Α με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών και Τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργο Κατρούγκαλο, βρεθήκαμε στην Ουάσιγκτον, όπου πραγματοποιήσαμε διαδοχικές συναντήσεις, τόσο με ελληνικής καταγωγής μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, όσο και με υψηλόβαθμα στελέχη του State Department, αρμόδια για την Νοτιανατολική Μεσόγειο και την Βόρεια Αφρική.

Στόχος των συναντήσεων ήταν, αφενός η προβολή των εθνικών θέσεων για όλα τα κρίσιμα ζητήματα και αφετέρου η αποσαφήνιση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επί όλων των γεωπολιτικών και στρατηγικών θεμάτων στην περιοχή μας, πάντα στο πλαίσιο της ισχυρής και παραγωγικής σχέσης με τη σύμμαχο Δημοκρατία των ΗΠΑ.

Ιδιαιτέρως στο State Department πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου συναντήσεις εργασίας με τους κ.κ. Joey Hood Principal Deputy Assistant Secretary of State For Near Eastern Affairs, Hady Arm Deputy Assistant Secretary of State for Israel and Palestinian Affairs και Karen Sasahara.

Μετά τις συναντήσεις με τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς εκπροσώπους της Αμερικανικής Κυβέρνησης επισκεφθήκαμε τα γραφεία της Οργάνωσης AHEPA τον εκτελεστικό διευθυντή κ. Βασίλη Μωσαίδη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εικόνα με την άντληση πληροφοριών από το Ελληνικό Λόμπυ και την μεγαλύτερη Ομογενειακή Οργάνωση της Αμερικής.Η πρώτη ημέρα συναντήσεων έκλεισε με την παραχώρηση συνέντευξης τύπου στους Έλληνες ανταποκριτές τύπου στην Ουάσιγκτον.

Κατά την δεύτερη ημέρα, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, η ελληνική αντιπροσωπεία συνέχισε τις συναντήσεις εργασίας στο State Department με τις με αντικείμενο την Νοτιοανατολική Ευρώπη τα Βαλκάνια και την Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα είχαν συνάντηση εργασίας με την κ. Erica Olsen.Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επαφές με εκπροσώπους του Ελληνικού Λόμπι, αλλά και με τον κ. Alan Makofsky, επικεφαλής ενός από τα πιο σημαντικά Think Tanks που ασχολούνται με την Ανατολική Μεσόγειο.

Βρείτε μας στα social media