25
Οκτ

Κατά την τοποθέτησή μου στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού «Διατάξεις για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης», αναφέρθηκα αρχικά στη ΙΧ Εξωτερική Πολιτική του κ. Μητσοτάκη αφού αποφάσισε να συναντηθεί μόνο με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ χωρίς να συναντηθεί ταυτόχρονα με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, τον οποίο συνάντησαν στο Κάιρο οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Σημείωσα ότι αυτό δεν συνάδει ούτε με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική ούτε με την παράδοση της ελληνικής διπλωματίας να λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ του αραβικού κόσμου και της δύσης και σε κάθε περίπτωση υπογράμμισα ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας επιβάλλουν να αγωνίζεται για την ειρήνη, την σταθερότητα και το διεθνές δίκαιο στην περιοχή και όχι να προωθεί μια μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική του «προκεχωρημένου φυλακίου» με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

▶️ Αναφορικά με το σχέδιο νόμου σημείωσα ότι πρόκειται για συρραφή ολίγων διατάξεων με αποσπασματικό χαρακτήρα που δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση πολιτικές που προωθούν την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, σχολίασα την προχειρότητα με το παρόν σχέδιο νόμου καταργούνται διατάξεις του προηγούμενου νόμου του κ. Κικίλια το 2021.

Ειδικότερα αναφέρθηκα:

1️⃣ Στην κατάργηση της επιτροπής για τη διαχείριση του Ναυαγίου Ζακύνθου, μιας επιτροπής που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν εξ’ αρχής αρνητικός, σημειώνοντας όμως ότι η διαχείριση περνά στην Περιφέρεια δηλαδή στο νέο Περιφερειάρχη, υποψήφιος του οποίου έδωσε ένορκη κατάθεση υπέρ της ΠΙΜΑΝΑ και

2️⃣ Στην κατάργηση της Εταιρείας Ιαματικές Πηγές ΑΕ, εταιρεία που είχε συσταθεί από τον προηγούμενο Υπουργό κ. Κικίλια και που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιτάχθηκε στη σύστασή της, υποστηρίζοντας ότι οι ιαματικές πηγές είναι περιουσία των ΟΤΑ και ζήτησα την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με πόρους οικονομικούς και ανθρώπινους για να αναδείξουν περισσότερο τον Ιαματικό τουρισμό.

Δείτε το βίντεο:

Βρείτε μας στα social media